úterý 7. ledna 2014

FOOD- Horká čokoláda

Ahoj, vítám Vás u dnešního příspěvku, který bude 1. článkem, který otevírá štítek FOOD.

Připravila jsem si pro Vás kratší tutoriál, jak si uvařit svojí domácí čokoládu.

Co budeme potřebovat:
1. Kakao na vaření, nějaké kvalitnější kakao, ale pokud nic takového neseženete, stačí sáhnout po obyčejném granku, kterého budete muset pro lepší chuť přidat o kapku více. :-)
2. 1/4l mléka.
3. Cukr, pokud sladíte.
4. Mikrovlnou troubu, nebo pákový kávovar s horkou párou.


 Vezmeme si čtvrtlitrový hrnek a nasypeme do něj 1-2 vrchovaté lžičky kakaa na vaření.

Hned ke kakau vsypeme libovolné množství cukru. Záleží jen na Vás, já mám raději tuto čokoládu více hořkou, než přeslazenou. :-)


 
 Hned po tom dolejeme hrníček mlékem a vše lehce promícháme lžičkou.

 A teď záleží jestli užijete pákový kávovar, nebo mikrovlnou troubu. Takže šup na první způsob.
Necháme nahřát páru a opatrně ji pustíme do hrnečku s čokoládou. Pákou nejdeme moc na vrch a ponoříme jí alespoň cm pod hladinu, protože by nám pak čokoláda hodně napěnila a s tou pěnou to není opravu dobré. Počkáme než nám čokoláda začne bublat, že už je ohřátá. :-)
  
Pokud chcete využít mikrovlnou troubu, dejte čokoládu ohřát do mikrovlnky asi na 2-3 minutky, prosrtě dokud nebude vroucí. :-)



Tak a teď už jen si čokoládku na vrchu můžete ještě trošku posypat kakaem, nebo i se skořicí je velmi dobrá. :-)

A už nezbývá nic jiného, než si tuhle rychlou lahůdku vychutnat a zarelaxovat si. :-)
Já bohužel takové štěstí neměla a musím se jít ještě učit. 
Přeji příjemný večer a ahoj u dalšího článku :-)



 

Žádné komentáře:

Okomentovat